روانشناسی،مشاوره و راهنمایی
مشاوره در زمینه های:تشخیص اختلالات روانی،ازدواج،تحصیل،خانواده،فردی و....

 
اگر مانع نگراني‌هاي بي‌مورد خود نشويد، جسم‌تان هم در معرض خطر قرار خواهد گرفت
 



بعضي افراد بابت هر موضوعي نگران و مضطرب هستند و اين دلشوره‌هاي بي‌مورد گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه جسم اين افراد را هم درگير خودش مي‌كند. دل درد و دل پيچه، گرفتگي عضلات، مشكلات گوارشي، احساس سوزش در معده يا لرزش عضلات نمونه‌اي از تاثيرات دلشوره است كه تنها آدم‌هاي مضطرب و دلواپس آن را تجربه كرده‌اند اما آيا درماني براي اين دلشوره‌ها وجود دارد؟



مراقب دلشوره‌هايت باش

همه چيز از يك فكر شروع مي‌شود. قرار بود كه دوست‌تان راس ساعت 6 با شما در يك رستوران قرار ملاقات داشته باشد. ساعت نيم ساعت از 6 گذشته است اما هنوز خبري از دوست شما نيست. با او تماس مي‌گيريد و متوجه مي‌شويد، گوشي همراه دوست‌تان خاموش است. با خانواده‌اش تماس مي‌گيريد و آن‌ها هم به شما خبر مي‌دهند كه او يك ساعت قبل منزل را ترك كرده است. با خودتان مي‌گوييد از خانه دوست شما تا محل ملاقات‌تان تنها نيم ساعت فاصله است و اينجاست كه دلشوره به‌صورت مهار نشدني در شما شروع به تب و تاب مي‌كند و در نخستين نشانه‌اش احساس مي‌كنيد همه عضلات بدن‌تان گرفته است. در اين مواقع طبيعي است كه احساس نگراني و دلشوره به سراغ هر آدمي خواهد آمد اما كنترل كردن اين حس در دست خود شماست.

قبل از هرچيز بايد مانع افكار منفي خود باشيد و به آن‌ها شاخ و برگ اضافي ندهيد. آگاهانه افكارتان را تحت كنترل بگيريد و روي آن‌ها تمركز كنيد. مي‌توانيد برداشت‌هاي قابل‌قبول‌تر و مثبت تري را از شرايط بحراني كه براي‌تان پيش مي‌آيد، براي خود ايجاد كنيد. وقتي توانستيد فكر خود را به‌صورتي ديگر در آوريد دلشوره شما هم به همان سرعت تغيير مي‌كند. مثلا براي دوست‌تان كه هنوز نرسيده، اين‌طور فكر كنيد كه شارژ باتري گوشي همراهش ممكن است تمام شده باشد و دوست‌‌تان در ترافيك مانده باشد. با اين فكر منطقي‌تر در مورد شرايط به‌وجود آمده واكنش نشان خواهيدداد. پس در قدم اول فكرتان را تغيير بدهيد تا كنترل دلشوره‌هاي‌تان را در دست‌تان بگيريد.



تنهايي دلواپس نشو

در شرايطي كه دلشوره به سراغ‌تان مي‌آيد اگر تنها باشيد بيشتر به اين حس دامن مي‌زنيد اما اگر در اين مواقع وقت خود را با دوستان و افراد خانواده‌تان بگذرانيد و احساسات خود را با آن‌ها در ميان بگذاريد، نگراني‌هاي‌تان را كمتر كرده‌ايد. سعي كنيد نگراني و دليل دلشوره‌تان را با شخصي كه مثبت انديش و خونسرد است در ميان بگذاريد. در اين مواقع دوست شما مي‌تواند با جملاتي مثبت آرام‌تان كند و دلشوره‌هاي‌تان را كم كند. سعي نكنيد در تنهايي بمانيد و حتما اطراف خود را در موقعيت‌هاي استرس‌زا شلوغ كنيد تا خود را گرفتار افكار منفي نكنيد. در كنار همه مواردي كه براي‌تان گفتيم ورزش را هرگز از ياد نبريد. اگر اكسيژن و هواي تازه مدام به شما برسد تاثير زيادي در بالا بردن روحيه اعتماد به نفس شما دارد و افكار شما را قوي‌تر خواهد كرد اما يادتان باشد كه همه افراد در زندگي‌شان با اين حس روبه‌رو شده‌اند و تنها شما نيستيد كه اسير دلشوره شده‌ايد اما اين نحوه واكنش شماست كه نشان مي‌دهد توانايي‌تان در رويارويي با اين نوع احساسات تا چه اندازه است. فقط كافي است دلشوره‌هاي‌تان را خيلي جدي نگيريد.



موضوعي كه ناديده‌اش مي‌گيريد

شايد شما تا به حال به اين موضوع توجه نكرده باشيد اما به همان اندازه‌اي كه داشتن يك فكر بد و منفي مي‌تواند باعث به‌وجود آمدن دلشوره شود، استفاده نادرست شما از كلمات مي‌تواند به اين موضوع شدت بيشتري دهد.

 در موقعيت استرس‌زا و شرايطي كه دلشوره چيزي يا كسي را پيدا مي‌كنيد مراقب نوع كلماتي كه به زبان مي‌آوريد باشيد. از گفتن جملاتي مثل؛ مي‌ترسم اتفاقي افتاده باشد، احساس بي‌تابي مي‌كنم، نگران هستم و... دلشوره و نگراني‌هاي‌تان را شدت مي‌دهد دوري كنيد. جايگزين كردن اين جملات به جملاتي مثل؛ هيچ اتفاقي نيفتاده، همه چيز رو به راه است، جاي هيچ نگراني نيست و خيلي جملات مثبت ديگر كمك زيادي به از بين بردن دلشوره شما مي‌كند.

چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:, :: 23:31 :: نويسنده : ابوذر


 


والدین به شرط‌هایی که فرزندانشان برای مسواک‌زدن، خوردن یا خوابیدن می‌گذارند، حساسیت نشان نمی‌دهند و آنها همین‌طور به این باج‌گرفتن‌ها عادت می‌کنند تا وقتی به سن مهدکودک یا مدرسه‌رفتن برسند. تازه در این زمان است که مشکل اصلی خود را نشان می‌دهد، چون کودک برای اینکه سرکلاس حاضر شود هم مجبور می‌شوید هر روز به او باج بدهند! پرسشی که اینجا مطرح می‌شود آن است که باید با این بچه‌ها چه رفتاری داشت.

قبل از پاسخ به این سوال، لازم است تذکرهایی به والدین بدهیم که بتوانند قبل از رسیدن به این مرحله از آن پیشگیری کنند.


1 - این خود شما هستید که بچه‌ها را به باج‌گرفتن عادت می‌دهید. اگر دوست دارید کودک خود را با پاداش دادن به انجام کارهای بهتر تشویق و ترغیب کنید، نباید به هیچ‌وجه این کار را قبل از انجام اقدام پسندیده ای انجام بدهید چون در این صورت به او پاداش نمی‌دهید، بلکه باج می‌دهید تا کاری را که باید، انجام دهد.

2 - از گرفتن تصمیم‌های ناگهانی و بدون برنامه‌ریزی برای در نظر گرفتن پاداش یا تشویق بپرهیزید. شاید در آن لحظه خاص با یک تصمیم ناگهانی، کارتان راه بیفتد اما در دراز مدت کودک خود را به باج گرفتن عادت می‌دهید. مادری که سر سفره تصمیم می‌گیرد برای اینکه کودکش غذا بخورد برایش فلان اسباب‌بازی را بخرد، به او یاد می‌دهد حتی برای خوردن، خوابیدن یا هر کاری که طبق روال قانونی هر خانه موظف است انجام دهد، لازم است پاداشی مطالبه کند.

3 - تا می‌توانید از در نظر گرفتن پاداش‌های نقدی بپرهیزید. پاداش شما برای این که کودکتان پس از برگشتن از مهدکودک وسایلش را سر جای خود گذاشته یا لباس‌هایش را جمع کرده، می‌تواند این باشد که نیم ساعت بیشتر از حد معمول هر روز تلویزیون تماشا کند، بعداز ظهر که از خواب بیدار شد با شما به پارک برود و ...

4 - در نظر گرفتن پول توجیبی مشخص و محدود برای بچه‌ای که کلاس دوم یا سوم ابتدایی است، خوب است و باعث می‌شود حساب کردن و دخل و خرج را یاد بگیرد اما بی‌حساب و به عنوان جایزه پول دادن، او را بدعادت می‌کند و مشکلات ثانویه ایجاد می‌شود.

چگونه کودک را اصلاح کنیم؟
اگر با رفتارهای اشتباه خود و نادیده گرفتن این اصول تربیتی باعث شده‌اید کودک برای انجام هر کاری پاداش یا باج طلب کند، باید به مرور این عادت او را ترک بدهید. بچه‌ها باید بدانند در مورد اجرای قوانین و وظایف هیچ جای بحث و گفت‌وگویی وجود ندارد. با او صحبت کنید و بگویید همان‌طور که ما برای رفتن به سرکار یا غذا‌پختن یا مرتب کردن خانه بهانه‌ای نمی‌آوریم و پاداشی از کسی نمی‌‌خواهیم چون اینها جزو وظایفمان هستند، تو هم باید بدون چون و چرا وظیفه‌ات را انجام دهی. وظیفه تو رفتن به مدرسه است؛ بی‌بحث و چون و چرا.
به او اجازه ندهید از زیر بار مسوولیت‌هایی که برایش تعریف کرده‌اید، شانه خالی کند. خیلی کوتاه، مشخص و روشن به او بگویید که این موضوع یک قانون است و هیچ دلیل و برهانی برای انجام ندادنش نداریم.


سعی نکنید وارد بحث و گفت‌وگو شوید چون اگر وارد بازی‌های کلامی شوید، حتما بچه‌ها برنده خواهند شد. آنها آنقدر بلدند دلیل‌تراشی کنند که درنهایت مجبورتان می‌کنند اجازه دهید مطابق میل آنها رفتار کنید که می‌تواند مدرسه نرفتن باشد یا جمع نکردن وسایلشان.


می‌توانید برای ماندن بچه‌ها در منزل، شرایط خاصی تعیین کنید. اگر کودک هیچ بیماری و مشکلی ندارد و دلیلی را برای امتناع از مدرسه رفتن نمی‌یابید، ترتیبی بدهید آن روز به او خوش نگذرد. اگر می‌گوید ناخوش است، نگذارید حالا که ترفندش برای مدرسه نرفتن جواب داده، به بازی و تفریح بپردازد. به او بگویید حق ندارد با دوستانش بازی کند و تمام روز باید در رختخواب بماند. حتی غذای مناسب بیمار به او بدهید نه آنچه دوست دارد. در پایان لازم است علت نرفتن به مدرسه را کشف و کودک را به مدرسه و محیط آن علاقه‌مند کنید.
اگر به اختلال اضطراب جدایی مشکوک هستید، با روان‌ پزشک مشورت کنید و اگر شک کرده‌اید مشکلی در مدرسه وجود دارد که منشاء آن رفتار معلم یا همکلاسی‌های اوست، سعی کنید با مسئولان مدرسه صحبت کنید. رفتار مثبت کودک را برای مدرسه رفتن مورد توجه قرار دهید و جایزه بدهید. به او نشان دهید که در نظر شما مدرسه رفتن، کار بسیار مهم و با ارزشی است و برای این کار اهمیت قائل هستند. نباید با سختگیری سعی کنید مشکل او را یک شبه حل کنید. هر کاری که مربوط به مدرسه رفتن است، از آماده‌شدن، به موقع به سرویس رسیدن و... را بدون تشویق و جایزه نگذارید.

چهار شنبه 16 فروردين 1391برچسب:, :: 23:20 :: نويسنده : ابوذر

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید. امیدوارم که از مطالب کمال استفاده رو ببرید.به شما بازدیدکننده عزیز پیشنهاد میکنم مطالب گذشته موجود در آرشیو رو هم حتما مطالعه کنید. منتظر نظرات و پیشنهادات و انتقادات شما هستم. باتشکر
آخرین مطالب
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 14
بازدید ماه : 107
بازدید کل : 233515
تعداد مطالب : 98
تعداد نظرات : 26
تعداد آنلاین : 1



Alternative content